Толкова малко е нужно понякога! Една усмивка, добри думи, учтив поздрав. И се чувстваме като погалени, настроението ни е друго, а понякога дори усещаме, че самите ние ставаме по-добри. Вероятно точно така се чувстват стотиците русенци, които се срещат с този мъж от снимката. Публикуването й предизвика за часове над 3000 харесвания и над 300 коментара - необичайно за нещо, което не е "екшън" или престъпление...

"Толкова сме свикнали да сме обкръжени от лошотия, злоба, завист, че снощи бях много впечатлена от един млад човек на работното му място. Шофьор на тролей на име Милен. Този млад човек посрещаше пътниците с "добър вечер, здравейте" и след таксуването пожелаваше "приятна вечер". Не знам на вас, но на мен не ми се е случвало отдавна. Милене, продължавай така, работи си работата с любов. Това е щастието", написа Емилия Иванова от Русе в една от групите във Facebook.

И заваляха коментари, до един възторжени - явно на хората толкова им липсват "добрите" новини, че дори споделиха и свои примери за човечност:

"В Пловдив има също една кондукторка, която те посреща с топли думи и с такива те изпраща! Изводът какъв е, има ХОРА навсякъде, но рядко се срещат! Дали ги има в парламента?"

"Момчето от малко си е така възпитано! Дълги години е тролейбусен шофьор (ватман). Радвам се, че на някой пътник е направило впечатление доброто отношение. Да е жив и здрав дълги години и все същото добро момче."

"Понеже много лошотия има около нас, доброто отношение ни стряска... Браво на момчето!"

"Във всяка една професия, съществуват възпитани и вежливи хора. Голям фактор за това оказва средата, в която са пораснали!
Да му пожелаем много здраве, щастие и късмет, за да възпита поколението след себе си в същия дух."

"Прекрасен човек е! Чувствам се като помилвана от бог, че точно той ми е брат".

"Случвало ми се е да пътувам с тролейбуса, който този младеж управлява. И всеки път съм се възхищавала на отношението му към пътниците - усмихнат, внимателен, отзивчив! Дано има повече такива добри хора!"

Наистина - дано!