През уикенда се радвахме на слънчево време, по-високи температури, придружени на места с повече вятър.

"Септември месец ще го изпратим и с топло време, и с чести валежи, като към края на седмицата очакваме топъл въздух, който да повиши значително температурите и те да са необичайно високи за края на септември. Днес денят ще започне с разкъсана облачност, високи температури - 27-29°. В Югозападна България ще достигнат до 30 градуса, а следобедните часове ще се развива облачно време в Западна и Северозападна България, като не е изключено да превали и прегърми на отделни места", каза синоптик за bgonair.

Тя сподели, че утре над страната ще мине слабо изразен студен атмосферен фронт, който ще понижи чувствително температурите.

"В следобедните часове се очаква да бъде по-ветровито и дребна градушка. Но това се очаква само във вторник. Този студен атмосферен фронт се очакваше да премине по-късно и захлаждането да се случи в сряда, но ще се случи по-рано. В сряда в Западна и Централна България ще преобладава слънчевото време, ще се успокои обстановката над страната", допълни Янкова.

А пред уикенда също ни очаква хубаво време: "На 2 октомври, когато са изборите, денят ще започне със слънчево време, ще бъдат повишени градусите."

"Видяхме, че ураганът "Фиона" удари Източна Канада, а в момента във Флорида е обявено извънредно положение, тъй като се очаква да бъде връхлетян от тропическата буря и заплашва щата. Местното население е в пълна евакуация, взети са всички всевъзможни мерки.