Проблемът с паркирането е ежедневие за хиляди шофьорки и пешеходци. Паркоместата не стигат, а често за наличните се води негласна "война". 

Ситуацията не подминава и град Пловдив, където от години някои граждани прибягват до непозволен, но ефективен начин за пазене на място - антипаркинг туби, а и всякакви други вещи. Те се поставят на спорното място, за да покажат, че е "запазено".

За сходни действия сингнализираха пловдивчани. Кофи и щайги са  поставени на улица в кв. "Кършияка", възпрепятствайки възможността за паркиране пред магазин. Кадрите са заснети на ул. "Поп Манол". Като гражданинът, сигнализирал за ситуацията, споделя, че в участъка това е "ежeдневие".

Защо след новата организация на улица в Кършияка има глоби на избрани места

"Кой с каквото има пази паркомясто с него из цялата улица", разказва мъжът.

Припомняме, че подобни действия са стриктно забранени от властите в Пловдив. В Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на града ясно е посочено, че:

Не се допуска нерегламентирано поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети и др. подобни, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците.

Подобни прояви има и на други места в града, а често гражданите, пазещи места, с мъка се отделят от навиците си за поставяне на туби, колчета и тн.

Разходка с количка по пазарджишка улица ще ви накара да ахнете ВИДЕО+СНИМКИ