Бившата асистентка на Кание Уест, Лорън Пишота, твърди, че е била дрогирана и сексуално насилвана, докато е присъствала на сесия в студио с бившия си шеф и Шон „Диди“ Комбс.

Моделът твърди в жалба, че по време на сесия в Санта Моника, Калифорния, е получила напитка, „примесена с неидентифициран наркотик“. Тя твърди, че 47-годишният Уест е този, който е поръчал да се налее напитката. Въпреки че 54-годишният Комбс беше посочен в делото за предполагаемо „съ-домакин“ на студийната сесия, той не беше обвинен в каквото и да е нарушение.

Уест и Комбс

Пишота добави, че се чувствала "дезориентирана" и в "по-малко контрол върху тялото и речта си" след консумацията на напитката, според жалбата, подадена на 8 октомври във Върховния съд на Лос Анджелис в Калифорния.

На следващата сутрин тя се почувствала зле и „засрамена“ – но все още не знаела всички подробности.

Пишота, която съди Уест по-рано тази година за сексуален тормоз и неправомерно прекратяване, твърди, че е научила какво й се е случило през нощта на студийната сесия „много по-късно“.

Тя твърди, че Уест й е признал, че „някак са се свързали малко“, като се позовава на нощта, в което е била дрогирана, според жалбата.

Съобщава се, че Уест е бил женен по времето, когато е извършено предполагаемото нападение. Той и Ким Кардашиян се ожениха през 2014 г. и уредиха развода си през 2022 г.

Съпругата на Уест, която не беше посочена в жалбата, твърди, че го е обвинявала в сексуални отношения с Пишота, което го е накарало да признае за това, което се е случило по време на сесията в студиото.

„Още до онзи ден, до онзи разговор и разкритията на истински факти и действия, предприети онази нощ, ищецът не е знаел или не е мислил, че е била сексуално насилвана тази нощ, тъй като ищецът само е смятал, че е в студио, вероятно се е засрамила и след това поел вината“, се добавя в жалбата.

Бившата асистентка се почувствала „отвратена и вцепенена“ от предполагаемото разкритие на Уест и според съобщенията в този момент знаела, че трябва да напусне работа за рапъра.

Твърди се обаче, че тя трябва да бъде „изключително внимателна“ в начина, по който се дистанцира, според жалбата, тъй като вярвала, че ще бъде „заглушена, в черния списък и отмъщение“.

Съобщава се, че тя е уволнена малко след това. Тя твърди в делото си, което първоначално беше заведено през юни, че никога не са й били платени 3 милиона долара обезщетение, което се твърди, че й се дължи.