Тръгва делото срещу кметския син Иван Белишки. Той ще се изправи пред Окръжен съд Пазарджик за причиняване на телесни повреди.

Припомняме, че на 17 септември 2020 година възникна спор между двама младежи за паркиране в Панагюрище. Белишки извадил метален бокс и ударил инженер Петър Биволаров. До удара се стигнало след като Балтов направил забележка на кметския син за неправилно паркиране.

Пострадалият последвал бабаита в офис на фирма "Еконт" с репликата: "Ти защо ме удряш, бе?". Там обаче скандалът се разраства и Белишки продължил с ударите – в лицето, а и в тялото му.

Тогава пред GlasNews.bg пострадалият заяви, че Белишки е тръгнал да го напада.

Белишки – от беля на беля! След спор – бой. Гледните точки по бабаитския скандал в GLAS.bg

Това далеч не е първият досег на младия Белишкия с правораздаването в България. През юли миналата година той бе задържан за търговия в нета с антики, след разследване на Тина Ивайлова. Тогава кметския син бе пуснат под гаранция в размер на 2000 лева. След близо 8 часа претърсвания в жилището му в столицата, вътре бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия. По този случай също предстои съдебно заседание в края на месеца.

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!

В края на месец март 21-годишният младеж отново влезе в полезрението на полицията. Той помете с джипа си паркирани коли и се вряза във витрина на магазин в центъра на Панагюрище. След инцидента Белишки избяга. Два дни по-късно бе задържан. Градоначалникът на Панагюрище Никола Бeлишки потвърди, че синът му е участвал в инцидента, но заяви, че не е имал за цел на се укрие.

Белята на Белишки не остана скрита. Арестуваха го за мелето с джипа*