Казват, че в трудни и тежки времена човек става по-смирен, по-солидарен, по-добър. Сигурни сме, че сега поне 100 души ще скочат и ще кажат точното обратното - когато страхът и отчаянието побеждават, тогава човекът озверява! Един пост обаче във Facebook някак си ни накара да укротим бясно препускащата "корона" паника и... да си спомним, че преди всичко сме човеци. Такива, които имат душа освен за близките си и за възрастните си съседи.

Има ли значение къде точно е този етаж 5, ап. 616? Никакво! Защото само минути след като беше публикувана снимката в социалната мрежа стана ясно, че "етаж 5, ап. 616" има последователи - десетки българи не само се възхитиха на хората, предложили толкова деликатно помощта си, но и декларираха, че са направили или ще направят същото.

Така трябва! Нека си помагаме хора! Нека не бъдем безучастни егоисти! Никой не знае живота какво ще му поднесе! От самотата по-страшно няма! Особено в такива моменти!

Ще предприема същото! Браво, Българи, ще победим ”и тая гад” - заедно!!!

Без думи съм...тази бележка така ме стисна за гърлото, че чак ме и разплака. Респект, Хора!

Браво, семейство! В нашия вход има стар самотен съсед, на който синът му е в Америка. Мисля да го посетя утре, с предложение за помощ за пазаруване.

Аз се бях отказала от "човешкото", но нещата вървят в посока отново да повярвам, че има останали Хора. Поздравления за Човещината!!

Поздравявам ви за проявената човечност. Днес излязох и услужливо напазарувах, за две от съседките ми, които са на по 87 и 91 години. Дамите бяха изключително благодарни, за проявената инициатива, оставих им мобилният си номер, за да ме търсят по всяко време.

Точно и аз такова мисля да залепя на входа защото ще работя от вкъщи и не ми е проблем да ходя.

Дерзайте, мили хора! Всеки може да ме намери на месинджър, с каквото мога ще помагам! Само така и много единни, можем да си помагаме!... Момента не е за ръкопляскане, а за взаимопомощ!

Във всеки вход трябва да има по една такава бележка!

За първи път ме разплаква пост тук. Колко малко усилие понякога може да се окаже животоспасяващо за някоя самотна баба. Благодаря ви, че го публикувахте. Дано с вируса се разпространи и човещината у хората. Вярвам.

Това са само една малка част от коментарите на хората, видели закачената бележка на ап. 616 от ет.5. Шапки долу!