Жена с куче е била изгонена от автобус на градския транспорт в Пловдив. Това е било "гарнирано" в нагло отношение на шофьор. За случката по линия номер 7 разказва потърпевшата.

"Искам да задам следният въпрос : защо на автобус линия номер 7 получих наглото отношение от шофьора и отговора че , трябва да напусна автобуса, въпреки че, представих всички необходими документи на моят домашен любимец. Пътували сме с влакове и с автобуси както в столицата така и между градовете и не сме имали проблеми. Защо този човек се държи така нагло?", пита Жужа Каспер.

Според наредбата куче (или какъвто и да е домашен любимец) може да се пътува безплатно в автобус от градския транспорт, ако е поставен в подходяща кутия или клетка с размери до разрешените за безплатен превоз на ръчен багаж(60х40х40см), ако не създава опасност от причиняване на травма, увреждане и съответно – не представлява заплаха за останалите пътници, като същия не се поставя на седалките на превозното средство.

Също така в случая кучето трябва да носи намордник, какъвто не е носен, признава собственичката.

Друг е въпросът защо водачът се е държал грубо и нагло спрямо жената. Това коментират и потребители под публикацията.

"Явно знаете много добре , че не сте изпълнили напълно закона и наредбата на общината, като не сте поставили намордник на кучето, за което сте длъжна, но ние няма как да знаем , дали въпросният простак ви е изгонил конкретно заради това. Ако бяхте поставили намордника, който пишете, че е бил във вас и въпреки това ви изгони е редно да си търсите правата , но не тук ,а да пуснете сигнал до работодателя му и до общината .

Сега също е добре да го направите, дори да не сте била стриктна и да сте пропуснали да сложите намордника, никой няма право да е груб с вас, особено след като сте клиент и си плащате. Пълна нетърпимост трябва да имаме към подобно просташко отношение и ниската култура, но само споделяйки в мрежата не е достатъчно, трябва да им се търси отговорност на такива и да пуснете оплакване.", категорична е Руслана Попова.

На снимката: Друго, по-спокойно пътуване на кучето с влак