Старозагорец остана потресен от действия на снегопочистващ автомобил в региона.

Машината е разпръсквала сол върху напълно суха пътна настилка при над 5 градуса. По думите му това са излишни действия и съответно разходи, които ще трябва да се платят от данъкоплатците.

Става дума за участък на пътя Стара Загора-Нова Загора. Въпреки че питането му е отправено към кмеството на областния град, всъщност трябва да бъде пренасочено към АПИ, тъй като те поддържат въпросната отсечка.

"Днес (б.а. на 01.02.2023 год.) в 09:40 ч., пътувайки от Стара Загора за Нова Загора в участъка между бившето АТЗ и разклона за с. Дълбоки срещнах автомобил на снегопочистването, който пръскаше сол. Както всички съвременни автомобили и моята кола има датчик за външната температура. Веднага погледнах към таблото и там показваше +5 градуса по С. Въпроса ми е:- за какъв чемер беше разпръсквана тази сол при положение, че асфалта беше сух, температурата на въздуха - положителна и тревата на банкета се зеленее, а не е затрупана със сняг. Нали за тази разпръсната напразно сол ще трябва да платим всички ние - данъкоплатците. След въпросния автомобил се беше образувала колона от 10-15 коли, явно страхувайки се да го изпреварят. Надявам се някой от тези шофьори да потвърди думите ми.", пише Желязко Гинев.

Други водачи опитаха да внесат яснота по въпроса, посочвайки, че все пак рано сутринта е имало заледение участъци. Все пак се отчита, че действията закъснели.

"Сутринта в 06.00 имаше страхотна поледица в града и определено имаше нужда, но нямаше реакция, после вече явно са се задействали, типично!", коментира Петър Пейков. "Точно си мислех дали да не допълня публикацията, че ако рано сутринта някъде - например в района на Змеево - е имало поледица, това не означава, че почти по пладне на сухия път трябва да се хвърля сол.", добавя Гинев.

Според други потребители е трудно да се угоди на днешните шофьори.

"Вие нямате угодия бе.Ако не пръскат - защо не го правят, ако правят нещо пък - защо го правят.?Вие мъже/жени имате ли и ако да, как въобще се харесахте!?"", чуди се Р.С.

Снимката е илюстративна