За грозен инцидент споделят граждани в социалната мрежа Facebook. Столичанка твърди, че шофьор е сгазил бездомно куче на път в София, а после без да спре е продължил по пътя си. Това е станало на 19 май на кръстовището, което се намира на ул. “Любен Каравелов” и ул. “Генерал Паренсов”.

Лили Великова публикува и кадри, запечатали тъжния случай. Кучето лежало на платното, когато било сгазено от водача, който завивал наляво.

Вследствие на инцидента животното е пострадало сериозно, като се предполага, че е получило травми на крайниците.

52 дка от паважа в Пловдив са демонтирани, 62 сгради в приоритетния списък на НИНКН

"Взели са кучето от "Екоравновесие", нямам повече информация", пише Лили Великова. Тя призовава всеки, който има информация за самоличността на водача, сочен за виновен за инцидента, да сигнализира.

Животното живеело в района от дълги години, твърди тя, като добавя, че кучето било добро.

Вижте цялата публикация на Лили Великова:

"Днес в 08:15 ч. на кръстовището на ул. “Любен Каравелов” и ул. “Генерал Паренсов”, един изр*д е минал с бясна скорост през най-милото възрастно куче, което живее в района от 15 години.
 
Предполага се, че е със счупени крака, опитва се да стане, но не успява. Прилагам снимки. Ако някой има информация за шофьора на колата, да пише. Взели са кучето от "Екоравновесие", нямам повече информация".