Проблемът с намирането на паркоместа в София е пословичен, а често водачите не успяват да намерят къде да паркират колите си.

С всеки месец ситуацията става все по-сложна, което води и паркиране на всяко възможно място. Но редно ли е?

Този въпрос се повдига от столичанин, който видял паркирана на поизбеляла "зебра" кола. Машината е препречила половината пътека, а точно до нея виждаме и знака, който регулира преминаването на пешеходци. Авторът на снимката твърди, че в района има и училище, а по пътеката минават и много деца, които отиват към школото.

"Докато има такова малоумно отношение, ще има и загинали деца по пешеходните пътеки. Това е основната пътека, по която пресичат децата от съседното училище. И е направена за пресичане, а не за удобство на питекантропите!", гневи се гражданин.

Дълбок кратер "глътна" БМВ, столичани се разгневиха СНИМКИ

Докато за част от хората ситуацията е реален проблем, други не виждат причини за недоволство. Като с думите "Нали не пречи на никого" са склонни да оневинят водача за извършеното нарушение.

"Край! Пешеходците "не могат да пресичат нормално" До авторите на такива малоумни снимки. Айде малко да се стегнете, стига спамeте групата със снимки от типа кой къде спрял за малко или за много и бил в нарушение. И кво? Голям праз! Нали не пречи на никого", смята Кристиян Н.
Припомняме, разпоредбите на Закона за движение по пътищата гласят, че при неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище глобата е 50 лева.

Опасен участък! БМВ излетя от пътя, падна от мост СНИМКИ