Шоуменът с напъни към политиката Слави Трифонов очевидно се е зачел в творчеството на Шарл Луи де Секонда, барон дьо Ла Бред и дьо Монтескьо, наречен за по-кратко Шарл дьо Монтескьо, защото реши да го цитира. И отправи цитата към премиера Бойко Борисов и началника на Националния щаб за борба с коронавируса проф. д-р ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Ясен е поводът на написаното - непрекъснатите призиви и на министър-председателя, и на шефа на НОЩ, хората да спазват ограниченията заради коронавируса, за да не се случи адът. Вероятно и среднощният извънреден брифинг в МС е провокирал Трифонов да се развихри интелектуално във Facebook.

Ще си позволим да напомним на Слави обаче, че според същия този Монтескьо политическата свобода е "спокойствие на ума, произхождащо от идеята, че всеки човек има безопасност. Това не означава, че можем да правим каквото си поискаме – ако имаме свободата да нараняваме другите, те също ще имат свободата да наранят нас и вече няма да имаме увереност в сигурността си."

Край на цитата.