Буря, придружена от град и силен дъжд, удари София този следобед. На този фон рязко се повиши нивото на Слатинска река, съобщава Meteo Bulgaria.

Граждани показват и коритото на  реката, което е заето от много по-голям обем вода, отколкото обичайното.

Изненадваща градушка падна в късния след обяд в някои части на София. Най-силно валя в столичните квартали "Младост" и "Студентски град".

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд придружен с градушка над София. Екипите са реагирали на четири сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Синоптиците предупредиха за валежи и утре.

Градушка удари София, улици побеляха СНИМКИ

Опасност от първа степен за обилни валежи е обявена в 8 области от страната и за четвъртък. Това предупредиха от Националния институр по метеорология и хидрология.

Жълт предупредителен код за силен дъжд е обявен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Метеоролозите предупреждават да бъдем внимателни за възможност от локални наводнения. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито, както и да има затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Обявиха жълт код за валежи в Пловдив и още много области! КАРТА

Шофьори откриха как да се спасят от градушката, ударила София СНИМКИ