След като много хора се „запознаха“ с Наталия, сега се появи и Милена. Много хора от Благоевград сигнализират, че са били обезпокоени с телефонно обаждане през изминалите дни. Те съобщават, че са били потърсени от Милена, която за разлика от Наталия и Георги, се интересувала от тяхното здраве. Жители на града публикуваха номерата, които са им позвънили.

КЗЛД: "Наталия" е случай на тормоз

Припомняме, че през миналата година имаше бум на подобни обаждания. Според експерти по киберсигурност зад Наталия стои колцентър и поръчител на задачата. А задачата е да бъде създадена база данни, в която да бъдат локализирани в кой град живеят притежателите на телефонните номера.

Внимавайте, измама! Жена се обажда по телефона и задава въпроси

Тази база данни може да бъде продадена или използвана от поръчителя. Може да бъде използвана за таргетирани рекламни, маркетинг дейности или дори за редовните местни избори, които предстоят в България през есента. Може да бъде използвана и за измами.

Апелираме всички граждани да се въздържат от предоставянето на лична информация, както и такава от банкови карти на непознати хора.

Нови подробности за мистериозните обаждания от "Наталия"

„Писна ми да ми звънят, блокирам един номер, появява се друг, винаги се карам с тях и все едно... като робот повтарят едно и също. И все е Милена...,“ ядосва се мъж.

Ето и номерата, за които да внимавате:

Внимавайте! Наталия вече е Георги