Преди време в градове у нас се появи услугата за споделено използване на електрически тротинетка. Удобството привлече вниманието на много граждани, които видяха плюса от подобен тип придвижване.

Но съдбата на превозните средства в България далеч не е лека. Част от тях бяха потрошени, захвърлени на дървета или дори метнати в някоя река. В Пловдив вече има няколко случая, при които разхождащи се граждани, откриват именно тротинетки в плитчините на Марица.

"Няма да се оправим…", с това заключение реагира столичанка при поредното посегателство над две превозни средства. Тя споделя и снимка, показваща тротинетките в кош за смет. Място, което съвсем не е непредназначено за функцията им. Случката се разиграла някъде по улиците на столицата.
 
Както често се случва, ситуацията бе споделена в мрежата, където провокира най-разнообразни реакции. Много  граждани определят станалото като недопустимо, но не липсват  и такива, желаещи да разберат предисторията на деянието.
 
Намират се и хора, разгневени от използващите тротинетки, които считат, че водачите с подобни превозни средства трябва да попадат под далеч по-строг контрол, изтъквайки някои от станалите инциденти.
 
Дали културата у нас е ниска? Или просто става въпрос за дребно хулиганство? Този въпрос си задават някои столичани в импровизираната дискусия, която се получава под въпросната дискусия. Вижте част от мненията:
 
"Да ги беше извадила, за да се оправим", контрира Томислав П.
 
"Човек с ниска култура може да сътвори такава глупост. Не тя, а човекът, който я е ползвал не е нормален. Дайте да рушим всичко, което цивилизованите хора пазят като свое!", смята Бойка З.
 
"Смятай колко трябва да си жалък и да ти е скапан живота, щом ти носи удоволствие от такъв тип постъпки. Същото се отнася и за хората, които това ги радва", отбелязва Боян А.
 
"Самите тротинетки с нищо не са ни виновни. Замисъла да ги ползваме е добър, но дотук. Ние хората не сме читави нито ние, които ги ползваме, нито са осигурени условия, където да се ползват", отбелязва Краси Л.
 
"Като няма санкции, глоби, присъди в любимата ни България, бих Ви казала само едно - свиквайте", смята Ивелина Т.

Кола блъсна човек на тротинетка в Пловдив! Полиция е на мястото СНИМКИ

Нарушения на пътя, различни вандалщини или просто безобразия често се срещат в страната. Като дразнят почти всички, а случаят с посегателствата над тротинетки е само част от картината. Вероятно глобите и контрола няма да преостановят с магическа пръчка проблемите в у нас, но може да накарат някои "извършители" да се замислят. Поне малко.

Заловиха дрогиран шофьор с 5 вида наркотик в Пловдив