Жена, която познава изчезналия Александър, с версия за местонахождението му. Диляна Лулчева, която има център за работа с деца със специални обучителни потребности смята, че детето може да е стигнало до друго място с транспорт.

"Алекс не е в състояние да върви или тича целенасочено по дълъг път в права линия, най-малкото той няма ясна цел. По-скоро, дори и да навърта сериозен километраж, ще е в един по-ограничен периметър", пише тя. Мнението й е споделено в групата "Да открием Сашко", в която доброволци разменят информация. Това контрира друга публикация на близък, в която се изрази мнение, че физическото състояние на детето позволява да напредне значително при желание.

Лулчева твърди, че  детето, което е с сериозна форма на аутизъм, може да тича в една посока и да се връща. "Според мен следва да се претъсва широк периметър около загубването многократно. Имаше цитирано мнение на настоящ терапевт, работещ с него, че може да клекне или приседне до дърво, когато се измори."

Напрежение между бащата на изчезналия Сашко и доброволци ВИДЕО

И ясновидка се включи в издирването на изчезналия Александър ВИДЕО

Вижте цялата публикация на Дияна Лулчева:

Здравейте, ако админ прецени, че инфото с нещо допринася, нека пусне поста! Включвам се като човек, който познава детето и е работил с него до миналата година. Виждам редица коментари и търсения много извън Перник. Възможно е детето да е стигнало до друго място по-скоро с транспорт.

Един господин беше писал, че на ден могат да се покрият повече от 40 километра с ходене. Алекс не е в състояние да върви или тича целенасочено по дълъг път в права линия, най-малкото той няма ясна цел. По-скоро дори и да навърта сериозен километраж, ще е в един по-ограничен периметър.

Ще тича в една посока и ще се връща. Според мен следва да се претъсва широк периметър около загубването многократно. Имаше цитирано мнение на настоящ терапевт работещ с него, че може да клекне или приседне до дърво, когато се измори.

Няма как да се включа на терен, защото дъщеря ми е болна в момента. Но определено е добре да се съсредоточи човешки ресурс в радиус около загубването, защото детето би се лутало напред назад.

Близък с ценно обобщение на известното за Сашко, разпространи и нови СНИМКИ

Доброволци и полицаи второ денонощие издирват 12-годишния Александър, който изчезна в района на Профилакториума в Перник. 

Момчето е с тежка форма на аутизъм и изчезна от погледа на баща си в петък следобед. В спасителната акция  са включени дронове, кучета и хеликоптер на „Гранична полиция”. Лелята на Александър разказа, че и друг път се е случвало племенникът й да изчезне, но за кратко. 

През изминалия ден имаше десетки сигнали, че детето е било забелязано на различни места в и около града, но нито един от тях не се оказа верен.

Семейството на 12-годишния Александър призова ако някой види детето, да не го приканва с викове да се приближи, за да не се уплаши то, а веднага да сигнализира на спешния телефон 112.