Осем бързи производства са започнати миналата седмица срещу притежатели на наркотични вещества в Пловдив.

Специализираните операции, насочени към пресичане на престъпленията по тази линия, са реализирани на територията на Първо, Трето и Четвърто районно управление в Пловдив и в Стамболийски.

На бул. „Македония“, при спиране със звуков и светлинен сигнал на лек автомобил „Рено“, униформени забелязали от прозореца на предното пасажерско място да се изхвърля пакетче със съмнително съдържание. Полевият тест показал, че иззетото вещество е марихуана, а 20-годишният младеж, който се опитал да се освободи от него, е задържан.

МВР разкри нови подробности за убийството в Болярци

Арест последвал и за 23-годишния водач на колата, от чието жилище служителите иззели известно количество от същия наркотик. Междувременно, в район „Южен“ е извършено претърсване в квартирата на 31-годишна криминално проявена жена, където е открито известно количество метамфетамин.

Оповестиха "смъртта" на Фавиол Сефери, оказа се лъжа

Амфетамин пък е намерен на адрес в квартал „Кършияка“, обитаван от друга 37-годишна познайничка на полицията. 36-годишен пловдивчани с богато криминално досие и присъди бил заловен в район „Северен“ да носи синтетичен канабиноид. С разфасовка с подобно съдържание е хванат и 28-годишен на ул. „Петко Д.Петков“, а друг 34-годишен пешеходец на ул. „Отец Паисий“ – с амфетамин. За държане на смес от тютюн и психотропно вещество от нов вид, в полицията в Стамболийски било отведено непълнолетно момче.