Изключително неприятен инцидент се случи на бременна жена. Случката, станала в старозагорския зоопарк около Гергьовден, се разгласи едва преди дни. Младата жена преживя кошмарна загуба на два от пръстите на ръката си. Ани Челебийска е решила да застане близо до оградата на животното и да го погали. Тогава понито я захапва.

Кошмар! Пони откъсна пръстите на пловдивчанка в зоопарк

В социалната мрежа хората изразиха мнението си. Те съчувстват на пострадалата майка, но не са съгласни с решението ѝ да си търси правата, обвинявайки друг за станалото.

„Чета днес, че на 8 май бременна пловдивчанка решила да посети Зоопарка в Стара Загора и пони-човекоядец ѝ отхапало пръста... Съжалявам за случката и съчувствам на госпожата, но кой е виновен в случая? - понито, на което му е подадена храна НЕЗАКОННО, управата на зоопарка, която е наредила предупреждаващи табели или госпожата, която не е прочела или пренебрегнала всички табели, които започват от входа на зоопарка, че животните не трябва да се хранят и дразнят?! Добре, че не е решила да храни тигрите...

P.S. Странно е, че такъв инцидент "изплува" чак днес. 100% е имало един заралия за свидетел и щеше да бъде отразено 30 секунди по-късно тук и в другите заралийски групи!, написа Красимир Кънчев.

Над 200 коментара се появиха под публикацията на мъжа. Хората смятат, че вина не може да се търси в зоопарка, тъй като на територията му има достатъчно предупредителни табели относно правилата. Тази сутрин Ани сподели пред БТВ: „Посегнах към него. Аз дори и ръката не съм си подавала. То, ако беше цялата ръка, предполагам, щеше да ми откъсне цялата ръка. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо.“

Позицията си представи и директорът на зоопарка д-р Ивелина Илиева: „Искам да изкажа като родител най-дълбоко съчувствие на пострадалата за този инцидент, но в зоопарка има правила и те трябва да се спазват. Животните проявяват инстинкт за самосъхранение и тяхното поведение е непредвидимо“.

Ето и коментарите от Facebook:

“Ние бяхме свидетели на "инцидента". Но по-лошото е, че на два пъти служители на зоопарка правеха забележки на родители да изкарат децата си зад огражденията. А тези родители не бяха единствените, които видяхме да пускат децата си до мрежите... имаше и деца, които хранеха животните.”

“Разпоредбата не е написана да бъде четена от животните. Няма как да съчувствам на пострадалата, дори и ако се бе случило и най-лошото!”

“И аз четох, че и щяла да си потърси правата в съда.”

“Aдвоката на понито сигурно ще е някоя от маймуните.”

“Ще се опита да осъди Зоопарка за средна телесна повреда! Без майтап. Жалко за госпожата, но...”

„Уви, утре някой ден ще каже "дай лапа" на тигрите!“

„Такива, които са с нейния манталитет: "Айде бе,те шЪ ми кажат к'во може и к'во не може".“

„Като се пренебрегват табелите така се получава! Търсим си правата, а за задължения никой не говори.“

„Жената е направила грешка, несъобразявайки се с разпоредбите в зоопарка. Мисля, че наказанието и е достатъчно, и няма смисъл да я съдим. Безсмислено е да съди управата на зоопарка, защото в случая тя е нарушителят.“

„Ако човек реши да осъществи контакт с каквото и да е животно, предварително трябва да знае как да подходи към него. Ако не знае, рискува да пострада. Но решението е индивидуално. Ако решите да контактувате със змия, трябва да е от към опашката. Ако решите да храните кон, магаре, катър или друго животно от този вид, трябва да е с отворена ръка, заради тяхното предназначение, структура и разположение. Ако някой реши да поеме риск, трябва да е готов за последствията.“