Паркирането в зелените площи по кварталите е срещан често проблем в София, а местните са разделни по въпроси. Едни отбелязват, че зеленината трябва да се пази, а други констатират, че достатъчно паркомяста няма, което налага използването на всяка възможна площ.

Пореднията конфликтен случай е от столичния "Дружба" 1, където гражданин заснел няколко коли, оставени от собствениците си между дърветата на полянката, намираща се непосредствено до жилищни блокове.

"Евала, господа тарикати! Така се спира в зелените площи... Никой нищо няма да им направи, тая държава отдавна е умряла", констатира Крум Райков.

Мъжът алармира за гледката в група на столицата, а кадрите привличат вниманието на столичани. Мнозина са на мнение, че паркирането там не е редно, но някои повдигат и темата за недостига на места.

"Чак па "тарикати". Надали някой си умира да си катери колата по поляната и да я троши и цапа. Нали все едно има друга алтернатива.... Не говорим дали е правилно, това е друга тема", коментира Димитър Вакарилов.

"Зелени площи ли? По-добре да има паргинг", иронизира видяното гражданин.

"Нагло", допълва друг.

Със всеки изминал ден личните коли броят на личните коли в големите градове расте, а паркоместата стават все по-голям кът - също като зелените площи между сградите. Може само да се надяваме, че ще бъде постигна баланс между транспортните нужди на хората и така необходимата в градската "джунгла" зеленина.