Млад мъж от София сподели в личния си профил във Facebook снимка, на която друг мъж стои на едно кръстовище в столицата, а до него има табела. ТЪРСЯ СИ РАБОТА. Просто и ясно. Снимката предизвика лавина от коментари в мрежата, започващи от "Дотам ни докараха!" и стигащи до конспиративни теории за това как един толкова чист и спретнат човек може да е без работа... Повечето от коментиращите обаче - и слава богу!, веднага се втурнаха да предлагат варианти за помощ на мъжа.

Ето какво написа колоездачът, "открил" търсещия си работа софиянец:

"Преди малко, докато карах колело, видях този човек на кръстовището до метростанция Г.М. Димитров. Обикаля София от няколко дни и търси работа и след като му отказали на доста места днес е написал тази табела.

Предложих му пари, но ги отказа със сълзи на очи, каза че не иска на готово, а иска да работи. В момента живее буквално на улицата, на 200 метра от това кръстовище в един изоставен строеж. Показа ми лична карта и каза, че е работил като дърводелец, бояджия, домашен майстор и още доста неща, дори е работил в бижутерия.

Направи ми впечатление, че говори доста интелигентно, има богат речник, не е луд, но в момента няма дори GSM за връзка с него. Ако някой може да му помогне, нека ми пише или отиде на място при него."

А ето и част от коментарите: