Вчера пет деца бяха нападнати и ухапани от домашно куче в Южния парк в столицата. За инцидента GlasNews съобщи. Днес в социалните мрежи се появи и видео от мястото, запечатало неприятната "случка" секунди след като агресивното куче е било хванато от хора, притекли се на помощ на децата.

"Аз бях един от тези, които гонеше разбеснялото се куче в Южния парк в продължение на поне 10 мин. Самото куче изпохапа поне 5 деца, докато го хванем. Кучето му налиташе на деца, дори и след като му сложи намордника. Не искам да му се размине и да бъде новина еднодневка. Клипа го направих секунди след като го хванахме", написа Велик Капсъзов във Facebook.

Припомняме, на място са пристигнали екипи на полицията, а самите деца, слава богу, са с леки наранявания. Собственикът на кучето беше разпитан от полицията, засега не е ясно дали е задържан. По случая е образувано и досъдебно производство. Очаква се животното да бъде предадено на „Екоравновесие“. 

Междувременно десетки софиянци, станали свидетели на кошмара или видели видеото в социалните мрежи, коментираха случилото се:

"Кучето подлежи на дресировка, за разлика от стопанина! В България обаче ще убият кучето, а собственикът ще си вземе ново животно..."

"Браво, че не сте го оставили да избяга! Така работи гражданското общество! Дано има и адекватна реакция от държавата..."
 
"Като собственик на две кучета ми е супер тъпо от такива случки. Как пък никога не съм имал проблем с кучетата и децата. Просто трябва да има регламент кой и как да гледа кучета."
 
"Това е белгийска овчарка. Куче за охрана и полицията. Не можеш ЕЙ така да си го пуснеш в пълен парк."
 
"Като човек с 4 кучета, бих го набила тоя стопанин. Жалко за нахапаните дечица и за кучето, че излиза то виновно, защото стопанинът му не го е възпитал и не го е държал на каишка. Как не се случи нито едно от животните ми да посегне на какъвто и да е човек, че и на Коледа 4-годишният ми племенник си игра с играчки, дърпа ги за ушите и опашките и какво ли не, а моите стояха и четиримата готови да правят каквото детето иска, че и целувки му даваха. Едното е 50 кила говедо и е тъпо добро, обаче в грешните ръце можеше да стане много страшно животно. Стопаните трябва да почнат да минават психотестове и тест за възпитание."