Известно е, че в екстремни ситуации, в каквато определено се намира светът днес, страхът оказва разрушително въздействие върху човека. Обикновено начините на реагиране при състояние на ужас и паника са два вида - или хаотични действия или пълно вкаменяване... Това обаче, което се случва в момента в Пловдив (и не само!), може да се охарактеризира само с една дума - простащина!

Да си хвърляш личните предпазни средства по този начин, който се вижда на снимките, е меко казано, простащина. Направо си е безотговорност, граничеща с престъпление! Всъщност пловдивчанинът, постнал снимките в една от групите на Facebook, го е казал доста добре:

Най-големият вирус на Земята е и си остава човекът... 

Затова Георги Дуков апелира: Нека не допускаме една криза да породи друга. Бъдете отговорни спрямо природата, дори и да звучи крайно, призовавам ви да правите забележка на всеки, който видите да си изхвърля ЛПС където му дойде."

Glas.bg се присъединява към призива на мъжа, с едно допълнение: Преди да се изхвърлят в контейнера обаче, маската и ръкавиците трябва да се поставят в найлонов плик!

Казват, че основният смисъл на кризата е промяна. Колкото и да не ни се иска, коронавирусът ще промени всички ни. Ами да вземем да променим тогава и отношението си към природата!