Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала между Свиленград и Тополовград, в района на село Младиново, съобщи NOVA. По първоначални данни има един загинал и няколко ранени.

Инцидентът е станал малко след 18 часа. Според първите данни автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал хора на екскурзия. Те са се прибирали от Гърция към Бургас. На място са всички служби, изпратени са няколко линейки и пожарни автомобили.

Според БНТ, загинала е жена, а ранените са най-малко 9 души. По първоначална информация на пътя Нова Загора – Хасково между селата Дрипчево и Младиново пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници, е паднал в дере край пътя. Към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила.

Сред пострадалите няма хора с опасност за живота. Жертвата е жена, която се е возила в превозното средство, потвърди здравният министър Асен Меджидиев пред NOVA. В автобуса са пътували и четири деца. За щастие, те не са пострадали.

Всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл, съобщиха от МВР.

Очаквайте подробности!

Детски писъци и страшна гледка: говорят мъжете, първи стигнали до обърнатия автобус