В свят, завладян предимно от дигиталните платформи, потребителят често търси развлекателната страна именно там. Това не трябва да ни изненадва, след като вече достъпът до целия свят е напълно свободен и дори открит по всяко  едно време. Освен това не трябва да забравяме, че сме на прага на следващата технологична революция, която ще се подобри значително и ще ни накара да открием още много необходими възможности за успех. Точно по тази причина не трябва да се изненадваме, когато забележим присъствието на така наречените електронни спортове и в момента дори присъства Winbet bonus именно за тази категория от предложения. Сигурно се чудите какво точно са електронните спортове, макар и точно този брой хора да се забавя все повече.

Електронните спортове са отговорът на въпроса: в какво се превръщат компютърните игри, когато в тях се инвестират няколко милиона долара и аудиторията от почитатели се измерва в близо половин милиард души? Не е тайна за никого, че в момента официалните спортни дисциплини минават числото от 8000, от тях едва 10% се радват на световното внимание, като голяма част от въпросните предложения са на повече от няколко века. Може да намерите повече информация за електронните спортове на този линк.

За пример ще напомним, че дори боксът е описан в „Илиада“ на Омир. След това не трябва да забравяме и още една подробност – да се създаде или подобри една дисциплина, това е почти невъзможна мисия, особено след като правилата са много ясно подчертани. Следователно достигаме до електронните спортове. Те са иновацията сред развлекателните спортове и могат да ни запознаят с по-забавната страна на конкуренцията и професионализма.

Няма защо да се крием зад самото иновативно име, електронните спортове са практически компютърни игри – някои са много познати, други са доста по-вълнуващи, следователно трябва да разберем какво наистина се случва. Сигурни сме, че даже сте играли на някои от най-популярните предложения днес. Те са игри като Counter-Strike:GO, Dota 2, League of Legends, FIFA и още много други. До днес се провеждат професионални и любителски турнири, като някои професионалисти дори получават правото да играят на по-престижни турнири в чужбина и други.

Електронните спортове успяха да спечелят вниманието на аудиторията и най-вече последните няколко поколения, след като се оказа, че мнозина са готови да разведрят малко спортния репертоар и да заложат на електронните спортове, като дори пазарите са съобразени с всеки един от посочените спортове. Съмняваме се, че има хора, които не са играли поне една от популярните игри, освен това не трябва да забравяме, че електронните спортове се стриймват напълно безплатно, дори в платформите на букмейкърите.

Ако се чудите каква е популярността в България, дълго време някои от най-класните играчи на посочените заглавия, бяха именно българи. Геймърът Иван Иванов пък успя да спечели вниманието на аудиторията, инкасирайки няколко милиона от професионални турнири и също така се радва на доста специална фен аудитория при това от цял свят. Какво обаче не знаем за електронните спортове? Първо наистина са конкурентни и интересни – правилата са доста праволинейни и само майсторството между истинските професионалисти може да се отрази моментално върху качеството на игра.

Не е трудно да забележим, че добрите играчи не просто получават спонсорство, те имат възможност да представят и някои  от доста заможните брандове като  Microsoft, Asus, HP и още много други. Турнирите се случват доста често и няма страна, която да не разполага с професионален отбор, освен това и в България ще открием такива. Наградата за най-много професионални геймъри се присъжда на Беларус, докато в Азия ще трябва да погледнем към Китай и Индия. Какво трябва да запомним за електронните спортове? Като извадим от уравнението предложения като FIFA и някои бойни симулатори, всички останали игри са отборни. Срещите продължават между 20 и 40 минути, а обратите дебнат зад всеки ъгъл и никога мачът не свършва без сериозно оспорване.