Цистерна с гориво катастрофира на АМ „Тракия” край Пловдив. Водачът е 60-годишен мъж, а пробата му за алкохол е отрицателна. Затруднено е движението в пловдивския участък на магистралата в посока Бургас. Трафикът се подпомага от полицейски екипи.

За кратко ще бъде спряно движението в посока Бургас, заради започналото изтегляне на катастрофиралата цистерна край Войводиново. Автомобилите се насочват през източнообходния път на Пловдив.

Около 15.40 ч. днес в ОДМВР – Пловдив постъпила информация за цистерна с гориво, която пътувала към София, но при неизяснени за сега обстоятелства преминала през средната разделителна мантинела в района на 133-ти км и навлязла в скоростната лента за движение в посока Бургас.

По първоначални данни няма пострадали. Трафикът към Черноморието се осъществява в активната и аварийна лента и се подпомага от изпратените на място полицейски служители. Там е насочен и противопожарен екип. Очаква се тежкотоварното превозно средство да бъде изтеглено с репатрак. Апелираме водачите на автомобили да преминават с повишено внимание и да проявят търпение и толерантност за недопускане на други пътни произшествия.

Снимката е илюстративна