Група  младежи "блеснаха" с хулигански действия в София. За случаят разказва мъж, който разказва, че е нападнат от тях. Ситуацията се разиграла вечерта на 24 януари в кв. "Гео Милев". На едноименната улица Георги Червенков бил нападнат от групата роми.

Той твърди, че нападателите били 6-7 души, на възраст до 25 години. Преди това те блъскали по колите на граждани и подвиквали на минувач, който вървял от другата страна на улицата. Според него младежите били "видимо пияни".

"Псуваха, обиждаха... Никога не съм попадал на такова нещо, на такива смелчаги, на такава простащина и открит, безнаказан вандализъм", пише Червенков. Той не дава повече подробност за станалото и причината за конфронтацията с групата, но призовава родителите да предупредят децата си - за да се пазят по улиците.

 Софиянецът припомня и ситуация, в която колите на местни жители се оказали с изпочупени чистачки, но уточнява, че не вини въпросната група без доказателства.

"Всеки път, в който видите нередност, обадете се в полицията", съветва мъжъж. Той издирва и свидетели на случката, като призовава всеки от съкварталците си, който е видял нещо, да се свърже с него. Червенков не уточнява дали по случая е подаден сигнал в МВР.

Жена удря деца с тояга, помага ѝ мъж. Ще се намесят ли властите? ВИДЕО

Вижте публикацията, споделена от  Георги Червенков:

Около 23:00 бях нападнат от група цигани, в градинката зад 9-ти, на улица "Гео Милев". 6-7 м***и  бяха, на не повече от 25 години всеки. Имаше и видимо по-малки: 17 -18 години, поне до колкото успях да преценя аз.
 
Видно пияни, викаха, блъскаха по колите на хората. Като включително чух как подвикват на човек, който беше от другата страна на пътя (ул. "Гео Милев").
 
Псуваха, обиждаха... Никога не съм попадал на такова нещо, на такива смелчаги, на такава простащина и открит, безнаказан вандализъм.
 
Та преди 5-6 дни на 15 коли бяха изкъртени чистачките - пак тук по "Гео Милев" №13,14,15. Но не говоря за вандализъм, за който нямам доказателства и грам не обвинявам ч**** ни съкварталци в това деяние.
 
Не. Разказвам това, за да предупредите децата си да се оглеждат. За да се оглеждате и Вие.
 Ще добавя, че ако не искате да се оглеждате и не искате да се притеснявате, кой циганин ще пребие детето Ви за 3 лева, всеки път, в който видите нередност - обадете се в полицията. Нали всички мрънкаме, че нямат работа и нищо не правят. Нека им създадем.
Ако някой живее близо до моя адрес ( "Гео Милев" 13) и е чул нещо, видял, моля, да се свърже с мен.