Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Темата коментираха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Адвокат: "Миналото" е застигнало Алексей Петров

Според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Той обаче сподели свое опасение – че ще се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира”. „За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта пред Нова криминалистът.

Радев за убийството на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна

„Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините”, посочи Иван Савов. Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

Роднина на Алексей Петров: На село той си идваше без охрана

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.

Архивите на ДС за Алексей Петров: Смел, обаятелен и атрактивен

Адвокатът на Роман Логвиненко: Освобождаването му няма общо с убийството на Алексей Петров