Притеснени деца и объркани родители – това е резултатът от евакуацията на пловдивското училище СУ „Св. Паисий Хилендарски” след получените сигнали за бомба.

Един от родителите коментира, че за сигналите са разбрали чрез съобщение от учителите във Viber.

„Излизахме от компютърния кабинет. Звънецът биеше и ние си помислихме, че часът свършва, но той продължи да бие и ни изведоха на двора. Уплашихме се, всички деца плачеха”, разказа една от ученичките в малките класове пред TrafficNews.

Бомбени заплахи и в пловдивските училища! Тече евакуация СНИМКИ

„Бях на двора и една жена ми каза да си взимам нещата и да излизам навън, защото има подаден сигнал за бомба в училището. Всички много се притеснихме”, обясни друга ученичка.

Припомняме, че по-рано днес еднакво по съдържание съобщение със заплаха е получено на електронните пощи на училищата в Пловдив. В част от учебните заведения е започнала евакуация по преценка на ръководствата. Предприемат се проверки от страна на полицията. 

Едни от училищата, в които в момента тече евакуация в Пловдив са СУ "Св.Паисий Хилендарски", ХГ "Св.св. Кирил и Методий" и ОУ "Елин Пелин", ОУ „Екзарх Антим I” и ОУ "Васил Петлешков".

@glasnews Евакуираха училище в Пловдив след сигнал за бомба ???? #Пловдив #сигнал #бомба #училище #заплаха #евакуация #Plovdiv #GlasNewsBg #fypp #fypage #viral #explore ♬ original sound - GlasNews.bg