Опит за измама и укривателство с участието на полицай разкриха в Пловдив. Това стано ясно на съвместен брифинг на Районна прокуратура и ОДМВР- Пловдив.

Две лица са опитали да заблудят една от застрахователни компания у нас за щета по застраховка "Каско" в размер на 90 000 лева. Единият е собственика на автомобила, а другият полицай.

През декември 2021 собственикът на колата, униформеният и друг приятел били на заведение, употребявайки много алкохол. Третият получил ключовете и си тръгнал. Малко по-късно е станала катастрофа на пътя между Поповица и Първомай. Шофьорът веднага позвънил на обвиняемия полицай и го помоли за помощ.

Униформеният е бил наясно, че застрахователите няма да изплатят каското заради употребата на алкохол на водача. Той посъветвал собственика на колата да сменят шофьора. Така и станало. Друг познат казал пред полицаите от РУ Асеновград, че той е шофирал.

Така миналата седмица в крайна сметка собственикът и униформеният се сдобиват с обвинения за опит за измама.

Двамата обвиняеми са пуснати под парични гаранции- съответно за 10 000 лева и 3000 лева. Към момента полицаят е отстранен от работа.

Ако двамата бъдат признати за виновни, по обвинението за опит за измама ги грозят между 1 и 6 години затвор, а за лично укривателство - до 5 години.

Очаквайте подробности!