Смъртта на Алексей Петров хвърли в скръб представители на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където той преподава от години във Факултета по икономически и социални науки. Ето какво написаха колегите му.

20-годишна вражда стои в основата на убийството на Алексей Петров

С прискърбие съобщаваме, че при трагични обстоятелства загина нашият преподавател и колега доц. д-р Алексей Петров.

Повече от 15 години доц. Петров е преподавател във Факултета по икономически и социални науки в ПУ "Паисий Хилендарски", а от 2019 г. ръководи Катедра "Политически науки и национална сигурност" към същия факултет.

Алексей Петров води базови дисциплина като "Тероризъм и антитероризъм", "Активна корпоративна сигурност", "Управленско решение и екип" и други. Поставя началото на обучение и научните изследвания в киберсигурността и активната корпоративна сигурност във ФИСН.

В мандата му стартират две бакалавърски програми: "Национална сигурност" и "Международна политика и бизнес  дипломация", както и три магистърски програми- "Киберсигурност", "Мениджмънт на националната сигурност и антитероризма" и  "Политически мениджмънт и комуникация". Акредитирана е и докторска програма "Национална сигурност".

Поклон пред паметта му!