"Днес шествието ще е мирно, но от утре няма да е , ще се борим до край. Това няма да се размине. Категорично има и други замесени и голям човек, който ги прикрива” , коментира жител на Цалапица, цитиран от TrafficNews. Както писахме почти цялото село излезе на спонтанен протест заради жестокото убийство на 24-годишния Димитър.

Жители на Цалапица се вдигнаха на протест заради убийството на Димитър СНИМКИ

Хората излязоха, за да изкажат своята съпричастност с близките на убития младеж, както и поискаха цялата истина да излезе наяве. Те са категорични, че Рангел не е единственият замесен в убийството.

Множеството отиде до къщата на близнаците и баща им, които според местните категорично са замесени по някакъв начин в престъплението.  Според слух в селото те са били задържани, но след това пуснати. Дори се говори и за решение за домашен арест.

Те поискаха мъжете да излязат от къщата, а на място дойдоха и патрули на полицията.  По-късно множеството тръгна  обратно към центъра, като запушиха движението за автомобили.  Един от протестиращите поде инициатива за събиране на подписка за честен и справедлив процес.

Утре също се очаква да има протест, на който да дойдат още повече хора.

Замесени ли са и други хора в жестокото убийство на Димитър?