Стотици жители на село Цалапица излязоха на спонтанен протест заради жестокото убийство на 24-годиния Димитър Малинов. Хората в населеното място се организираха във Фейсбук, като почти цялото село се събра пред читалището, предава TrafficNews.

Ето го мъжа, издирван във връзка с убийството на Димитър СНИМКА

Пред репортер на медията протестиращите заявиха, че са потресени каква жестокост е била проявена спрямо младия мъж . Казват, че все още се носят всякакви слухове, но категорично твърдят, че има замесени други и не е само онзи избягал за Германия.

След като се събраха пред читалището, хората решиха да тръгнат към къщата на близнаците. Според хората в селото освен издирвания 30-годишнен Рангел Бизюрев, в убийството са замесени именно двамата братя, както и техния баща.  

Жители на Цалапица се вдигнаха на протест заради убийството на Димитър СНИМКИ

Твърди се, че двамата преди дни са напуснали селото и са се отправили към Черноморието. Някои дори смятат, че не е възможно човек да извърши такова по вид престъпление и да зарови труп, без помощта на някого.

Пред къщата дойдоха и патрули на полицията. 

Припомняме, че младежът е бил пребит до смърт на 20 юли около 22 часа, а след това е заровен на 1км от Цалапица. Доказателствата сочат, че извършителят и жертвата са се познавали от няколко години, като между тях е имало финансови проблеми. Убийството на Димитър е квалифицирано като такова, извършено с особена жестокост, а наказанието, което законът предвижда за такова престъпление, е от 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Очаквайте подробности!