Горната снимка показва Турция. Долната - България. И двете всъщност показват едно и също - отношението на хората към животинките...

С настъпването на есента в много градове в Турция бяха сложени къщички за бездомни котенца. Пак с настъпването на есента в Асеновград две бездомни котенца бяха умъртвени. Това - с къщичките, тук, в България, не е просто мираж. Оказа се извън мисленето, извън ценностната ни система. Колко такива къщички сте видели някъде из страната? А за убити и отровени котета и кучета... информация дал Господ. Социалните мрежи са залети от такава.

Чуйте гласовете от мрежата:

"Това в България не може да се случи, къщички за бездомните животни. В Бургас имаше някакви идеи за къщички, но загрижени родители заради бълхи и зарази стопираха начинанието. Гледам във фейса от Западна Европа, Турция... как се правят хранилки, поилки за бездомниците, кучета и котки. А в България салами с антифриз и пирони. Какво става с нас, българите?"

"Срам, срам! 21 век сме бе, ,,ХОРА''..."

"Никога няма да се оправи българинът... Извратени мозъци, егоисти, глутница непукисти! Незаслужаващи място на тази земя!"

"Миналата седмица за един ден трите малки котета, за които се грижехме, бяха умъртви! Дано мъката, която е причинил, му се върне стократно!"

"Това са изроди, които не могат да обичат и да бъдат обичани! Празни души..."

"Аз пък цяла сутрин си блъскам главата и не се сещам... С какво му попречиха на този, който ги уби? Хапят ли? Лаят ли? Нападат ли? Опасни ли са? Или...?"

Наистина... срам!