Един лекар, и то шеф на болница, прекрачи всякакви морални и професионални норми и беше уволнен. Не без помощта на премиера ни. И не защото Изпълнителната агенция „Медицински надзор“, призвана по закон да проверява за съответствието на структурата, управлението, дейността и организацията на медицинската помощ в лечебните заведения, както и да прави проверки за спазването на утвърдените медицински стандарти в същите тези заведения, а и да проверява за начина, по който лечебните заведения разходват средства, предоставени им от държавния бюджет… си е свършила работата.

Не! Просто един по-напорист журналист, когото мнозина не харесват заради начина му на работа, успя да изкара кирливите ризи на д-р Васил Вълчев по такъв начин, че нямаше как да не се размирише. Васил Иванов уволни Васил Вълчев. Сега НЕЛК ще проверява ТЕЛК… министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще свиква общи събрания… ИАМН ще започне пълна проверка на лечебното заведение... даже Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира и образува преписка…

Човек ще рече, че никой, ама съвсем никой досега дори не е подозирал какво се твори в печално известната вече болница…

Да си призная, и аз не съм от феновете на разследващия журналист. Блъскането, скачането, навирането на микрофони… не са ми от любимите похвати в професията. Но ясно си давам сметка, че вероятно това е единственият възможен начин в България да покажеш нещо и то да бъде видяно. От когото трябва.

Какво мислят читателите на Glas.bg за случилото се в Пазарджик? Ето част от техните реакции, които са достатъчно красноречиви – включително и за прага на търпение на хората…

„УВОЛНЕН? Този е за затвора!”

„А аз мисля, че трябва да му отнемат лиценза.”

„За съжаление има и обратният случай - лекари и медицински сестри наистина със заболявания не се явяват на ТЕЛК или игнорират решението му, за да могат да работят. И да са полезни и да не вегитират на обидно ниска инвалидна пенсия. И работят. Не просто да чешат с корем бюрото си. Тия пък Хора трябва да бъдат уважени мълчаливо от нас. Знам реални случаи, но няма да ги споделя, за да не им направи мръсно някой.”

"То не само е с фалшив ТЕЛК, ами е с привилегии служебният му автомобил е със синя лампа нима полицията в Пазарджик не знаят за това кой има право по закон да ползва такава лампа, явно корупцията е на всякъде в този град".

"А откраднатите пари ще върне ли, или ще го преместят на друг удобен стол?"

"Трябва да му сложат белезници, а не да го уволняват."

„Мисля че този човек е еманация на състоянието на човешкото общество днес в БГ. Би следвало да бъде обстойно изследвано какви са били жизнените, емоционалните и моралните му мотиви за тази перпендикулярна позиция в служебното му състояние. Защото, сигурен съм, че не е уникат.”

Бойко Борисов се намеси! Уволниха шефа на болницата в Пазарджик!