Каруца на необичайно място изненада пловдивчани. Кон е заснет да припка по велоалея на бул. "България" към изхода на града посока Пазарджик. Животното и стопаните му се движили към вътрешността на Пловдив, като се оказват на пътя на колоездач. Мъжът споделя необичайната среща в мрежата, където гледката не оставя равнодушни.
 
Стотици реакции, шеги и възмущение буди появата на кончето, впрегнато в каруца, във Facebook. Граждани припомнят, че предвижването на подобни композиции е забранено. Оказва се, че животното и стопаните му са излезли и на пътя. Това сочи друг кадър, показващ предвижването им. Те били принудени да заобиколят през асфалта, излизайки на пътя на колите по оживения булевард.
 
"И в насрещното малко покараха ..., че тясно им дойде" пише Борис Д.
 
Някои граждани отчитат възможните опасности от подобно движение по пътищата, но за други проблем няма - стига за кончето да се грижат добре. Ситуацията буди и много шеги, а коментарите не закъсняват. Вижте мненията на пловдивчани за гледката:
 "Нали искате повече еко транспорт, ето ви вариант", пише Делян Д.
 
"По-добре на алеята, отколкото на пътя", отбелязва Денис К.
 
"А в София като си паркират колите по велоалеите е доста по-"цивилизовано". Докато се отнасят добре с кончето, не виждам нищо лошо, лично мнение", смята Ива Д.
 
"Конят може да кара колело, откъде да знаем!", шегува се Таня Г.
 
"Положението е изтървано", добавя Стойчо К.
 
 "Добре дошли в Европа!" заключава Марина Л.
 
Припомняме, че общинският съвет в Пловдив наложи тотална забрана за движение на каруци в града още през 2013 година. Тогава съветниците допълниха предишно свое решение, което позволяваше конските впрягове в ромските махали. В действителност, контролът не беше достатъчен и каруци продължаваха да се движат из града, което наложи нова промяна. Каруците обаче оцеляват по пътищата и до днес.
 
Какво е Вашето мнение по случката от пловдивските булеварди?