Метеор освети и стресна цяла България в късните часове на 11 юли. Появата на небесното тяло бе съпроводена със силен гръм и ярка светлина, които притесниха хора във Видинско

Явлението бе забелязано от много други точки на страната, а видеорегистраторът на автомобил е запечатал появата на светещ обект, приличащ на метеора, чак в Пловдив.

Кадрите са разпространени в социалната мрежа Facebook късно снощи, а авторът им пита пловдивчани дали и те са наблюдавали сиянието.

Юмруци и шутове: Меле между шофьори на кръстовище ВИДЕО

Видеото е заснето от устройството на автомобил, който се движил в района на кръстовището на булевардите "Асеновградско шосе" и "Освобождение".

"Във връзка с тътена - не се касае за инцидента, а за природно явление, експертите ще кажат. На територията на област Видин няма никакво напрежение, всичко е спокойно. Още снощи бяха насочени всички налични сили на областната дирекция да обходят областта - да търсят пострадали хора. Няма възникнали пожари и нанесени материални щети", заяви на брифинг, проведен тази сутрин, старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР във Видин.

Според румънските власти  метеорът се е взривил във въздуха. Екипи на полицията във Видинско са направили огледи, няма данни за пострадали хора и щети.

Видео: Никола Ангелов

Физик с подробности за метеора, стреснал България ВИДЕО

МВР с последна информация за падналия метеор

Метеоритът вдигна румънски планински спасители по тревога