Седми ден продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник.  Бащата на Сашко сподели някои русинките му  в профила си във Facebook. В абстракциите си Алекс, който е диагностициран с аутизъм, използва различни цветове. Понякога те са от една гама, друг път комбинира най-различни нюанси.

В това време някои хора се опитаха да отгатнат къде е дори по рисунките, дело на момчето. Някои хора виждат в композициите места, други обекти. На две от тях хора смятат, че има кладенец. И са склонни да предположат, че трябва да се търси на подобни места.

"Искам да споделя мои виждания по повод направени от него рисунки, които много наподобяват кладенец. И доколкото се запознах с местността, някъде около Перник имало село със кладенец.

Не знам дали има нещо общо, но само казвам. Всичко трябва да се провери в спасяването на това дете. Надявам се, че е живо и здраво, въпреки лошите обстоятелства", пише жена, която споделя мнението си в групата "Да намерим Сашко".

Мистерията с изчезването на момчето се заплита. Вчера стана ясно, че майката на момчето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Неговият баща Александър Цветанов вече не вярва, че Сашко се е изгубил.

"Познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов. 

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят Сашко. В издирването се включиха и мотористи. Кампанията бе безпрецедентна, но някои хора изразиха недоволство от липсата на организация, както и от действия на бащата на Алекс. Днес  доброволците, които се включиха в търсенето, разкриха че прекратяват мащабните търсения.

Красивите картини на детето може да видите тук:

Призоваха майката на Сашко на разпит. Баща му: Някой го държи

Бащата на Сашко: Чувствам, че той се държи някъде против волята му

Прекратявят мащабните търсения на Сашко!