„Преминавайки границата от 200 души, вече е един много сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро”. Това посочи здравният министър Кирил Ананиев след като откри най-модерния ядрено-магнитен резонанс у нас, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Според министъра ескалацията ще настъпи в момента, в който болните надскочат 200 души на ден за един по-продължителен период от време. 

Здравният министър уточни, че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът не се наблюдава. „Ако наистина ескалира ние сме готови във всеки един момент да имаме необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината, дистанцията, да носим маски”, призова Ананиев, съобщи Нова.

Той коментира и големия брой нови случаи на COVID-19, регистрирани за ден в столицата. „В София наистина тази сутрин бяха 86 души, но това не е някакво голямо нарастване, в контекста на големия брой хора, които живеят в България. Съпоставимо с другите областни градове не е някакъв пик, макар че ме притеснява”, сподели още той.

Ананиев допълни, че контролът в цялата страна е засилен.