Бизнесменът Ивайло Пенчев, който падна със самолет край летище Лесново. , е откаран в болница. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която го е транспортирала към противошокова зала в "Пирогов", потвърдиха от Спешна помощ. Той е с политравма и не е губил съзнание. По наша информация самолетът е частен, а Пенчев е бил сам в кабината.

Пенчев е с охлузвания по лицето, но е без видими счупвания или други наранявания след падането на самолета му край Лecнoвo.

В момента му правят скенер на главата и врата, за да установят дали има някакви скрити увреждания.

Бизнесменът е имал късмет - паднал е от 10 м височина със самолета си и се е приземил върху храсти.

Бизнесменът е собственик на „Уoлтoпия“. 

Самолет, пилотиран от наш бизнесмен, се разби в Софийско

 

Ивайло Пенчев е съосновател и изпълнителен директор на „Уолтопия“ – най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.

Самолетът, с който се разби предприемачът на летище Лесново, е свръхлекия Skyleader 600 („Скайлидер 600“), чешко производство. Той е предназначен основно за развлекателни полети, като може да изпълнява и специализирани задачи, като например наблюдение от въздуха.

Ивайло Пенчев бе първият, който направи дарение на Александровска болница, във връзка с епидемията от коронавирус, но с условието неговите служители да имат предимство, ако се наложи да бъдат подложени на лечение. От здравното заведение обаче отказаха финансовата помощ.