Отлични новини за 6-годишната Гери от София, която остана сираче. Десетки добри хора реагираха изключително бързо след разпространението на нейната история и апел за помощ.

Както съобщихме преди седмица, организацията Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще потърси подкрепа за детето, след като баща й загина при инцидент с асансьор.

Всичко необходимо за Гери, нейната сестричка и баба й е било осигурено от дарители само са часове.

За да имат по - добър старт в живота си и докато бабата на децата Ани отново се върне на работа, е осигурен от дарител плащане на наем за една година напред. Отделно са предоставени средства за още една година наем и така до 2025 година този разход им е напълно осигурен.

Всички сметки за ток и вода са поети, кабелна телевизия и интернет очакваме да бъдат пуснати от Виваком, като отново наш дарител ще заплаща таксата и семейството няма да дава средства и за този разход. 

Кредитът, върху който бабата имаше запор вече е напълно погасен. 

Средства в брой от дарители Ани също получи. Ваучер за пазаруване в магазин Кауфланд също. 

Осигурени са ученически материали и за двете деца, раници, дрехи, обувки, играчки. Необходимите спални комплекти вече са налични.

"Търсихме телевизор за децата, вече имат три подарени за всяка стая. Осигурени са готварска печка и пералня.  Лаптопи и за двете деца. Смартфони са им подарени, като и двете момичета много обичат да гледат детски.  За децата има предложена безплатна дентална грижа, спортни занимания, гимнастика. Хранителни продукти са им осигурени, като ще получават регулярно храна всеки месец.

През месец март или април, като се пооправи времето, ще освежим и пребоядисаме жилището в което живеят, за да се чувстват още по - добре.  Към момента всички разходи на семейството са осигурени и баба Ани, която е в принудителна неплатена отпуска, заради всичко случило се около децата, ще може спокойно да подреди нещата в живота си и тези на своите внучета и да се върне отново на работа. ", уточняват от организацията.

Малката Гери ходи на психолог, на 6-ти февруари ще постъпи в болница, тъй като след инцидента с баща й, е имала гърчове и проблеми, заради което ще бъде приета в болницата по детски болести.  Разходите за малкото дете - разноски по болнично и след болнично лечение, също ще бъдат осигурени. 

За сестричката на Гери - Рали, са отделени средства, за да може детето да отиде на екскурзия.

"Рали има медал, спечелен на състезание по шахмат и подкрепата за детето в развитието й напред, е изключително нужно и Подай ръка ще я подкрепя максимално. Семейството има и предложение за лятото за почивка на море напълно безплатно.", завършват от организацията.

Тъй като са получени огромни количества дрехи, обувки и други дарения, част от нещата ще бъдат раздадени и на други семейства с деца в нужда.