Непълнолетен е задържан за грубо нарушение на обществения ред в Пловдив. Припомняме, че вчера екипи на полицията бяха насочени към района на съдебната палата, след получен около 16.10 ч. сигнал за масово сбиване.

Според предварителните данни, общо над 20 представители на две страни в приключило преди това съдебно дело се скарали и в прерасналата физическа саморазправа помежду им били произведени изстрели с газово оръжие. По време на случилото се няма пострадали хора.

В резултат на бързите действия на служителите на реда конфликтът бе прекратен и обстановката в района нормализирана. На запазеното местопроизшествие е извършен оглед и незабавно създадена организация за изясняване на ситуацията. Снети са обяснения от 14 души в качеството им на свидетели.

Масов бой и стрелба до съда в Пловдив!

По „горещи следи“ същата вечер е установен и извършителят на стрелбата. За едно денонощие в Четвърто РУ е отведен 17-годишен тийнейджър, намерен и иззет е газовият пистолет, с който стрелял.

По указания на дежурен районен прокурор срещу непълнолетния е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.