От днес до 25 юли ще се проведе нова акция на „Пътна полиция”. Ще бъдат проверявани товарни автомобили и автобуси, на територията на цялато страна. 

Органите на реда ще следят за това дали се спазва часовото време за шофиране, употребата на алкохол и наркотични вещества и техните аналози, поставянето на предпазни колани.

От полицията обясниха, че такъв тип пътни операции се провеждат четири пъти годишно. Настоящата е третата поредна и се осъществява във всички европейски страни членки.

Резултатите от предходната полицейска операция, която се е провела през месец май - проверени са 8 918 товарни автомобила. 2 585 са установените нарушения. 1772-ма водачи са хванати да шофират с превишена скорост. Съставени са 369 акта за нередовни документи, 235 шофьора са спрени без предпазен колан. 7 души са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици.

При същата акция са проверени и 1 737 автобуса. От полицията отчетоха спад на нарушенията. Такива обаче има - водещи са тези за шофиране без предпазен колан. Заради шофиране с превишена скорост са глобени седем души. Установен е един водач, употребил наркотици.