Влакът София - Варна се подпали след гара Каспичан, а очевидци споделиха, че пламъците се виждали от автомагистрала „Хемус”. Сигналът бе получен малко след 19:40 часа.

Свидетели разказаха за ситуацията в пламналата пътническа композиция.

"Доста сме уплашени. Сега положението е малко по-спокойно. Линейки, пожарни и полиция бяха тук между 5-тата и 10-тата минута. Имаше пътуваща жена със скорошна операция - байпас. Нея я транспортираха в Каспичан с линейка", каза пътуваща от влака пред GlasNews.bg. Петя Кирилова споделя още, че пожарът е тръгнал от 1-ва класа.

"Често пътувам с влак и мога да кажа, че пътуването с БДЖ е Сървайвър. Този инцидент обаче премина всички граници. Това, че е най-евтиният транспорт означава ли, че трябва влаковете да са морги?", добави Кирилова. Жената не е ранена при жп инцидента, но е сред пострадалите, така че има право на законните си претенции и смята да вземе обезщетение.

Припомняме, че при произшествието са изгорели са три вагона. Пътуващите са свалени от влака, но единият машинист е пострадал леко.

Пътниците от влака ще бъдат транспортирани с автобуси.

От БДЖ публикуваха информация за инцидента. От тях нея стана ясно, че огънят е забелязан от превозните служители малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани от влака и е подаден сигнал на тел. 112.

В пътническата композиция са пътували около 50 човека, като няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката.

Гори влакът София- Варна, пострадал е машинист* ВИДЕО