Жена подарява колата си на този, който я намери. Звучи абсурдно, но Силвия Георгиева стигнала до екстравагантното решение, след като попаднала в ”омагьосан кръг”. Собственичката на колата има шофьорска книжка, плаща данъка на моторното превозно средство, което притежава, но все не ѝ се случва да го подкара.

Дамата от град Попово обикаля от една институция в друга, като твърди и доказва, че има кола, но всъщност няма, защото автомобилът е при друг. Силвия Георгиева разбрала, че наследява и вече е собственик на автомобил, когато си извадила удостоверение за наследници. След това отишла и в данъчното в Попово.

„Там разбрах, че се води кола на мое име, която е била на баща ми. Той имаше ТЕЛК и вероятно се е възползвал от него, като е купил кола, която се управлява от друг човек. Аз не знам кой е този човек”, разказва Силвия пред Нова.

От данъчното в град Попово я накарали да плати задълженията си за колата за миналата година. тя се сдобила и с нотариално заверен документ за отказ от собственост. „От данъчното ми казаха, че не мога да спра данъка. Насочиха ме към КАТ –Търговище”.

От полицията имат желание да ѝ помогнат, но обясняват, че не могат, защото с колата не е извършено престъпление.