Граждани се натъкнаха на змия в още един наш град. Змийчето, тръгнало на разходка по асфалтова улица в Дупница, било забелязано в пролетния следобед на 28 май. То било с малки размери, но въпреки това появата му изненадва дупничани.

"Дупница, района на общинските жилища!", пише Крум И. Той придружава видяното и с видео, на което се вижда как влечугото бързо пълзи по настилката.

Тази пролет змии предизвикаха разнопосочни реакции в много населени места в страната. Преди ден Ви разказахма за срещата на  софиянец с пепелянка. Мъжът се натъкнал на влечугото  до езерото в квартал  „Дружба“.

Мъж се натъкна на змия в София СНИМКА

Змии в централната част на Русе разтревожиха и местните жители. През последните дни обезпокоени русенци сигнализират за срещи със змии по крайбрежната ивица и в градските паркове Водата, високата трева и наличието на храна са сред основните причини влечугите да живеят в градски условия.

Заради размножителния им период зачестиха и сигналите за змии във Варна. Морската община е единствената в страната, която за поредна година търси да назначи човек, който да лови влечугите.

Повод за притеснение обаче няма. В  градска територия змиите са от типа водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни.  Биолози съветват  при среща с влечугите да ги оставим да се оттеглят, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на спешния телефон.

Змия се разходи в парк, не остави равнодушни СНИМКА

Снимки: Крум И.