За всички желаещи да посещават нощни клубове и заведения след 23 ч. в столицата ще бъдат направени няколко изнесени пункта за тестване за коронавирус.

Днес такъв пункт ще бъде поставен на площад "Леге", срещу хотел "Рила". Работното му време ще започва от 19 ч. и ще продължава поне до 2 ч., като до края на вечерта ще се уточни дали може да работи и до по-късно и конкретно до колко.

До ден-два ще стане ясно още на кои и колко на брой места ще се отворят подобни пунктове, написа във Facebook профила си Мартин Михайлов, управител на столичен нощен клуб.

Тестът ще струва 10 лв. Всеки си го прави собственоръчно, а администратор ще го удостоверява и въвежда в системата. Документът от теста ще се получава на мейл около 15 минути по-късно.

Този тип бърз антигенен тест осигурява право на свободно движение и посещение на различни обекти до 48 часа след направата на теста.

Очаква се до около седмица този тип тестове да станат безплатни, а пунктовете, не само в София, о и в страната да се множат.

През изминалата седмица служебното правителство предложи всички заведения да работят на 100% без ограничение в работното време при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR тест или бърз антигенен тест. Бързите тестове ще се поемат от държавата.

Представителите на ресторантьорския бранш очакват новата здравна заповед да влезе в сила в края на месеца.

Обекти и заведения ще работят без ограничения, но със "зелен сертификат"Бързите тестове ще се поемат от държавата