Близо 40 на сто от българите, работещи в чужбина, не са потърсили пари, които им се полагат по закон, са изчислили в компания за връщане на данъци.

Темата за данъците остава трудна и неразбираема и много от българите, работещи в чужбина, не са потърсили парите си, най-вече защото не са запознати с тази възможност. Може да се кандидатства за детски надбавки, връщане на надвнесени данъци, изплащане на неизползван годишен отпуск, здравно осигуряване - единственото условие е човекът да е работил и да е плащал данъците си. На практика всеки човек, който работи или е работил в чужбина през последните 4-5 години, има право да възстанови надвнесения данък върху дохода си.

Възстановяването на данъка върху доходите се полага на тези хора по закон и по никакъв начин не ги лишава от пенсия, обезщетения и други социални облаги. От компанията "Ар Ти Такс" посочват, че средната сума, която се възстановява, е около 800 евро, пише "24 часа".

Мигрантите могат да кандидатстват за възстановяване на данъци 4-5 години назад. Това означава, че сега е времето, в което може да се кандидатства за обезщетения за работа в чужбина през 2017 година. Всеки може да подаде документите към данъчните институции в съответната страна лично или чрез посредническа фирма.