Бизнесът иска спешни финансови мерки от държавата заради цената на природния газ.  След като регулаторът въведе драстичното поскъпване от 30 на сто, последваха остри реакции. Фирмите предвиждат сериозни проблеми с доставките и дори фалити.

Станислав има верига сладкарници и пекарни. Работят в няколко града на страната, но плановете им за още обекти са сложени на пауза. Причината – постоянно растящите цени на ток и газ. Така вместо да разшири бизнеса си, Станислав вече  се чуди как да го запази.

“Повишаването на цената на газа и тока се отразява на производството като вдигнем цените към крайния клиент. Цените са близо 10 пъти отгоре. Единственото нещо, което трябва да направим ние е да вдигнем крайната цена на крайния продукт", коментира пред GlasNews.bg собственикът на верига сладкарници и пекарни Станислав Сивков. 

И докато при тежката индустрия, ситуацията изглежда без изход, то мъжът от Асеновград е категоричен, че не клиентите са тези, които трябва да плащат по-скъпите суровини.

“Не мисля, че сега е моментът да се вдигнат цените. Ние сме в безизходица  нито да вдигнем цените на крайния продукт, обаче нямаме и друг вариант, за да излезем от това нещо", допълва Сивков.