Нова среща за разширяване на Фонда за развитие на летище Пловдив се проведе днес. Част от Фонда вече е и Феникс фонд, който е бил създаден преди 10 години, с идеята да не дублира, но да извършва аналогична дейност на Фонда за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България.

 

„Колегите са преценили във времето, че по-успешна ще бъде дейността им, ако се присъединят към Фонда за развитие на летището, тъй като предметите като дейност са аналогични и така ще бъдат по-полезни”, коментира пред GlasNews.bg председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

От няколко месеца усилено се работи за откриване на редовни авиолинии до Турция, като все още се очаква окончателен отговор от авиокомпанията.

„Очакваме отговор към края на октомври за връзката с Бурса, като очакваме да се лети от Пловдив до Анталия и също така да имаме връзка Истанбул-Пловдив, като самолетите ще кацат на летище Сабиха Гьокчен Истанбул”, съобщи още Дойчин Ангелов.

След като се направи заседание за присъединението на Феникс фонд, се очаква още по-сериозно разширение на Фонда за развитие на летището, като по тази тема се работи усилено и вече са проведени две срещи с няколко общини и с партньорската фирма, с която разработват пълна дигитализация на сайта на летище Пловдив.

„Целта е да има по-съвременно представяне на нещата, които съответните общини могат да рекламират на територията си, както и даденостите си. Това е още една крачка напред в тази посока”, добави председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.