Как да изберем изгоден бърз кредит 

Когато избираме подходящ за нас бърз кредит, най-важното е той да бъде достатъчно изгоден и да не ни затруднява с вноските. Трябва да внимаваме много за възможни злоупотреби, за да не останем разочаровани накрая. Колкото по-голяма е фирмата, към която сте се насочили, толкова по-надеждна е тя. Големите компании за кредитиране държат на своите клиенти и искат винаги да са им от помощ при нужда. Те не биха си позволили да уронят имиджа си с каквато и да било злоупотреба, споделят от Cash Credit. В живота на всеки има трудни моменти, в които може да има нужда от допълнителни финанси. Важно е да има на кого да се опрете, когато това се случи! 

Фактори, които правят един бърз кредит изгоден

От Кеш Кредит дават малко информация по темата, за да можете по-лесно да прецените кой бърз кредит е изгоден и кой – не:

  1. Приемливи лихви – първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е лихвените проценти. Това е фактор, който трябва да се прегледа много внимателно, за да избегнете неприятни изненади впоследствие. Винаги изчислявайте вашата лихва, когато взимате пари на заем. 

  2. Удобни срокове – важно е вашият кредитор да ви дава добри и удобни срокове за погасяване на взетата сума. Обърнете внимание на тези детайли при проверка на фирмата, в която ще кандидатствате за бърз кредит.

  3. Малки вноски – не забравяйте също да съобразите размера на вноските си с вашия месечен доход. Можете да изберете между различни суми, като колкото по-голяма е вноската, толкова по-кратък ще е срокът на изпращане на взетите суми.

  4. Одобрение – различните фирми имат и различен срок на одобрение. Когато имате нужда от спешни пари, вие търсите и възможно най-бързото одобрение.

  5. Прозрачност в условията – следете за ясни условия на договора. Проверете дали няма начислени непознати за вас такси. Винаги внимавайте какви документи подписвате и четете внимателно точките по тях.
    За разлика от банковите кредити, при кандидатстване за бърз кредит не е нужно да представяте трудов договор, да доказвате доход или да имате поръчители. Единственото, което ви е нужно, е валиден документ за самоличност, както и нелоша кредитна история при проверка в ЦКР.

Процедура по вземане на изгоден бърз кредит 

След като вече сте си избрали кредитодател, проверили сте условията, които той предлага и го намирате за достатъчно изгоден, можете да кандидатствате. Обикновено това става изключително лесно, като в днешно време много фирми предлагат услугата изцяло онлайн. Това ще ви спести излишно чакане по офиси и обикаляне из града в забързаното ви ежедневие. Одобрението също трябва да става бързо, като в най-лошия случай отнема до 24 часа. Повечето кредитори обаче са в състояние да ви отпуснат нужната сума в левове до няколко часа, което прави процедурата още по-лесна и удобна. Парите можете да получите по заявена от вас банкова сметка или в някой от посочените от фирмата офиси. 

Какво друго може да направи бързият заем изгоден

Има няколко допълнителни услуги, които е добре избраният от вас кредитодател да предлага, за да бъде вашият заем максимално изгоден. Една от най-важните от тях е условията при предсрочно погасяване. Добре е да имате възможността за намаляване на дължимата лихва, ако в даден момент имате налична цялата дължима сума. Друго изгодно условие е опцията за преразглеждане на условията. Чрез нея ще можете да увеличите или намалите вашата вноска и съответно срока по нея. Тези условия ще направят вземането на бърз заем още по-лесно и удобно. Все пак е важно да не изпитвате затруднения с неговото изплащане, затова разглеждайте предложенията, които фирмата може да ви предостави.