Клиенти търсят да закупят още туби от ракията на цената на вода в Пловдив. 

„Даже стана хит тази вода до следващия път, когато дойде. 10 литра за 3.50 лв., мисля, че е добре цената“, казва пред GlasNews.bg Методи Караянев, който е работник в супермаркета в Пловдив.

Куриозният слуай на ракия в бутилки от минерална вода откриха в магазина в район "Южен". Партида от 10 туби с вместимост от 10 литра всяка са получили в супермаркета. 8 от тях били продадени, докато се разбере, че течността в тях не е вода. Рекламация е направена от един човек. Той установил вкъщи, че минералната вода всъщност има аромат на ракия. Отишъл в магазина да се оплаче, а там му върнали парите. 

„Гледам на това като майтап. Такова нещо не ми се беше случвало. Да си купиш минерална вода, а вътре да се окаже ракия – пивка, мека“, казва собственикът на обекта.

Служителите в магазини се изненадали от находката.

„Даже дегустирахме, за да видим дали е ракия, то си беше перфкта ракия, даже я измерихме, беше 45 градуса.“, казва още Методи Караянев, който е работник в магазина. Подробностите - във видеото на GlasNews.bg:

От Агенция по храните извършиха проверка в супермаркета и не откриха нарушения. От фирмата, произвела водата, отказаха коментар. По непотвърдена информация става въпрос за вътрешна схема за кражба на ракия от предприятие, което я произвежда и разрежда със същата марка минерална вода. Твърдението обаче трябва да се разследва. 

Останалото количество ракия от туба и половина беше иззето от полицията. Прокуратурата образува проверка на случая.

Проверката е с оглед евентуално извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс - за разпространяване на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Срокът за приключването е едномесечен. 

Пловдивската полиция конфискува ракията, продавана в туби минерална вода ВИДЕО

Прокуратурата проверява тубите, пълни с ракия вместо минерална вода в магазин в Пловдив